Elke dag Verse Fake!

Een handleiding om nep-berichten enigermate te doorzien leek me geen luxe. Ik heb daar nu een opzet (voor een publicatie) voor klaar. Er zijn al meer dan twintig sub-onderwerpen (van oplichterij, tot propaganda en broodje aap). Ik heb een format waardoor aan de hand van een concreet bericht ontaskerd wordt welke trucs mogelijk gebruikt zijn.Eventueel aangevuld met opdrachten en verwijzingen.

Het gaat om ‘omgekeerd vertellen’, dus te doorzien hoe een verteller geloofwaardigheid weet te krijgen, wat voor vreemde dingen hij ok verteld. Denk daarbij aan verwisseling van perspectieven, invoeren autoriteiten problemen en bijbehorende oplossingen, worsten die je worden voorgehouden omdat je naar een happy end wilt etc.

Ik ben hier en daar in gesprek dus maar kijken wat met het maeriaal kan gebeuren.  Tips zijn meer dan welkom.

Waarvan ik schrik is dat ik van diverse kanten hoor dat de markt te klein is. Zelfs voor een zeg Nep-nieuws voor dummies. Er zijn ongetwijfeld mensen die een beter product kunnen maken dan ik, maar dat er geen behoefte is aan enige hulp om bewuster met ontvangen informatie om te gaan, daar schrik ik van. Ben ik de laatste opzoek naar ‘de waarheid’ (ha, ha..).

(NB dit bericht was niet fake, geloof me, dit is een feit..)