Storytelling nieuws

Het Internationale Storytelling festival in Amsterdam wordt gehouden  van 31 oktober t/m 8 november 2015 op verschillende plekken in Amsterdam.

In juli en augustus worden er echter op een dertiental bijzondere locaties (waaronder op de forten rond Amsterdam) ’s middags al verhalen aansprekende verhalen voor jong en oud verteld.

Meer informatie: www.storytellingfestival.nl of  info@storytellingfestival.nl..

Nieuws over vertelactiviteiten, verhalenhuizen en dergelijke zijn te vinden op http://www.stichtingvertellen.nl

Bijzonder nieuws is dat Christiana Millet (van Nasrudin Verhalentheater, Schoutenweg 33, Deventer) de prijs gewonnen heeft van DE GRIJZE KANARIE. Ze is winnaar van een seniorenvertelwedstrijd. Ja, zoals de ouden zongen, vertellen de jongen…         Gefeliciteerd Christiana!!

Nieuws ook uit Amsterdam waar het verhalenhuis Mezrab wegen succes naar een grotere ruimte moest omzien. Dankzij de steun van velen is het gelukt een nieuwe accommodatie te open naast Wilhelmina Pakhuis, Veemkade 572D, Amsterdam 1091 BL.

Ook de initiatiefnemer Sahand dus gefeliciteerd die op deze manier letterlijk culturen verbindt. Niet alleen vanwege de soms Engelstalige vertelprogramma’s, maar ook vanuit zijn Iraanse (Perzische) achtergrond en samenwerking met Joodse vertellers. sahand@sahebdivani.net ; www.mezrab.nl. 

Voor wie meer over  de vertelcultuur wil weten is hier een link om een gratis digitaal tijdschrift van het wetenschappelijke Meertens Instituut te downloaden. http://www.docvolksverhaal.nl/images/stories/file/Vertelcultuur2%282015%291.pdf

vertelcultuur 2